2025 Kpss Eğitim Bilimleri Ne Zaman ?

Canberk

Global Mod
Global Mod
2025 KPSS Eğitim Bilimleri Ne Zaman? Bir Hikâye Paylaşmak İstiyorum…

Merhaba sevgili forumdaşlar,

Bugün size içimde yıllardır biriktirdiğim, ne zaman paylaşacağımı bilemediğim ama her anı kıymetli olan bir hikaye anlatmak istiyorum. Belki hepimizin içinde bir yerlerde bir umut, bir bekleyiş var. Bu hikaye, özellikle KPSS sürecine adım atmış ya da atmayı düşünen, yolun ortasında kendini bulan herkese dokunacaktır.

Bazen, hayat öyle bir yola sokar ki, hedefin belirli olsa da, o hedefin ne zaman geleceğini bilmek zorlaşır. Bunu en derinden yaşayanlardan biri de, üniversiteyi yeni bitiren Emine ve 2025 KPSS'ye hazırlanan Can'dı.

Emine'nin Umutlu Bekleyişi: "Hedefim Var, Ama Ne Zaman?"

Emine, geçtiğimiz yıl üniversiteyi bitirip, bir öğretmenlik hayaliyle KPSS'ye hazırlanmaya başlamıştı. Ancak işin asıl zor kısmı, sınavın ne zaman yapılacağını bir türlü netleştiremiyor olmasıydı. Çevresindekiler sürekli "2025'te" diyordu, ama tam olarak hangi tarihte? Emine, KPSS'nin tarihini bilmeden, bir belirsizlik içinde çalışmaya devam etti. Her gün, elindeki kitapları açıyor, denemeler yapıyor ama hep bir eksiklik hissediyordu.

Emine, her şeyin bir plan dâhilinde olması gerektiğine inanıyordu. O yüzden KPSS'nin kesin tarihini öğrenmeye takıntılı hale gelmişti. Ancak bir türlü net bir bilgiye ulaşamıyordu. İnsanlar ona hep “Ne zaman yapılırsa, hazırlanırsın!” diyorlardı ama Emine için bu, belirsizlik içinde yaşamanın zorluğu anlamına geliyordu. Her anı hesaplanmış bir zaman dilimi içinde yaşamak istiyordu.

Can'ın Stratejik Yöntemi: "Bilmiyorum Ama Çalışırım!"

Can, Emine'nin aksine, olaylara daha çözüm odaklı yaklaşıyordu. KPSS’nin ne zaman yapılacağı konusu onun için o kadar da önemli değildi. Çünkü Can, hayatta her şeyin bir strateji gerektirdiğine inanıyordu. "Bu sınavın ne zaman yapılacağını öğrenmek, beni bir yere götürmez," diyordu. Bu yüzden, günlük planlamasını yaparken "ne zaman yapılırsa yapılsın, o zamana kadar hazır olacağım" diye düşünüyordu.

Can, zamanın ne kadar önemli olduğunun farkındaydı, ama zamanın da kontrol edilemeyecek bir şey olduğunun da bilincindeydi. Sadece sınav tarihini beklemek, ona göre kaybedilecek zaman demekti. O yüzden her gününü verimli geçirebilmek için kendine stratejik hedefler koymuştu. Ne kadar zaman kaldığını bilmediği için, ne kadar az zaman kaldığının bir önemi yoktu. Bir şekilde hazır olacaktı.

Emine'nin sürekli "Ne zaman olacak?" diye sorduğu sorulara verdiği cevaplar hep aynıydı: "O gün gelene kadar ne olursa olsun çalışırım."

Birlikte Yol Almak: Farklılıklar ve Ortak Hedef

Emine ile Can arasındaki farklar, aslında hepimizin yaşadığı farklı bakış açılarını yansıtıyordu. Emine, ne zaman sınavın yapılacağını bilerek hedefini o doğrultuda planlamak istiyordu. Hedefin netliği, onun çalışma disiplini için çok önemliydi. Ancak Can, zamanı bilmesinin bir fark yaratmadığını düşündüğü için, ne olursa olsun her anı verimli kullanmaya çalışıyordu.

Bu iki kişi, farklı bakış açılarına sahip olmalarına rağmen, ortak bir hedefe doğru ilerliyorlardı: 2025 KPSS. Emine, bir süre sonra Can’ın yaklaşımını anlamaya başladı. Zamanı bilmek, sadece bir başlangıçtı. Gerçekten önemli olan, o başlangıca ne kadar hazırlıklı olunacağıydı. Can ise Emine’ye, beklemek yerine aksiyon almanın daha önemli olduğunu göstermişti.

Birbirlerine, "Ne zaman yapılacağı önemli değil, yeter ki hedefimiz net olsun," demişlerdi. Birbirlerinin farklı bakış açıları, onları daha güçlü kılmıştı. Emine, zamanla beklemek yerine her anı değerlendirmeyi, Can ise bazen plan yapmanın da önemini anlamaya başlamıştı.

KPSS: Zaman, Bir Anlam Arayışı

2025 KPSS'nin tarihi belirlendiğinde, Emine ve Can, birbirlerinin farklı bakış açılarına saygı duyarak, kendi stratejilerini birleştirdiler. Zaman, artık bir belirsizlik değil, aksine bir anlam taşıyan bir yolculuk olmuştu.

Sevgili forumdaşlar, belki de hepimiz bu yolculukta farklı yolları izliyoruz. Emine'nin gibi "tarihi netleşmesini bekleyen" ya da Can gibi "zamanı öğrenmeden harekete geçen" çok farklı yaklaşımlar olabilir. Ama önemli olan, sonuca ulaşmak için nasıl bir yol izlediğimiz değil, hangi adımları atmaya karar verdiğimizdir.

Hikayemi okuduktan sonra, hepinizin kendi yolculuğunuza dair düşüncelerinizi merak ediyorum. KPSS'ye hazırlanırken zaman konusunda nasıl bir yaklaşım benimsediniz? Tarihin belirlenmesi sizin için ne kadar önemli? Yorumlarınızı bekliyorum!