Davranış tarzı nedir ?

Canberk

Global Mod
Global Mod
[color=]Davranış Tarzı: Kendini Keşfet, Ama Lütfen Rahatsız Etme![/color]

Herkese merhaba forum arkadaşlarım!

Bugün, hepimizin başına gelen o klasik soruyu bir kenara bırakıyoruz: "Nasılsın?" ve yerine biraz daha derin, biraz daha kafa karıştırıcı ama aynı zamanda eğlenceli bir soruyu soruyoruz: "Peki, senin davranış tarzın nedir?" Evet, gerçekten! Davranış tarzı! Kafanızda şu an dönüp duran düşünceleri duyabiliyorum: “Neydi o şimdi? Davranış tarzı derken, nasıl yani? Benim tarzım ‘bugün de hayatta kaldım’ mı olmalı?” Sakin olun, tüm bu karmaşık düşünceleri anlamak için birlikte eğlenceli bir yolculuğa çıkacağız.

---

[color=]Erkekler ve Çözüm Odaklı Davranış Tarzı: “Sorun? Hadi Çözelim!”[/color]

Erkekler, genellikle bir sorunu çözmek için doğmuş gibidir. Bir olayla karşılaştıklarında, ilk tepkileri bu problemi çözmeye odaklanmak olur. Eğer karşınızda bir erkek var ve o anda bir "davranış tarzı" tartışmasına girmiyorsanız, şu şablon kafasında çalışıyordur:

- Adım 1: Sorun Tespit Edildi. (Hayır, bu sadece bir yanlış anlaşılma değil, problem var!)

- Adım 2: Hızla Çözüm Aranır. (Olası çözümler üzerinde düşünülür, robot modunda bile olabilir.)

- Adım 3: Çözüm Paylaşılır. (Ama biraz da fazla açıklama yapmaya çalışabilirler, "yani şöyle de yapabilirsin, böyle de olabilir" vs.)

- Adım 4: Sorumluluk Alınmaz. (Neyse ki, sorun zaten çözülmüş olduğundan, bu adım gereksizdir.)

Evet, "Davranış tarzı" dendiğinde erkekler genellikle çözüm odaklı bir yaklaşımı benimserler. Yani, duygular? Pek bir önemi yok. “Bunu nasıl çözeriz?” sorusu, "Bu durumu nasıl geçeriz?" sorusundan çok daha önemlidir. Eğer davranış tarzınız bu ise, arada "iyi hissetmek" gibi küçük bir detaya girmediğinizden emin olabilirsiniz!

---

[color=]Kadınlar ve Empatik Davranış Tarzı: “Sorun Mu Var? Biraz Konuşalım, Belki Duygusal Bağ Kurabiliriz!”[/color]

Kadınlar ise olaylara biraz daha farklı bakar. Bir sorun olduğunda, bazen çözümden çok empatik bir yaklaşımı tercih ederler. Bu tarz, pek çok erkek için biraz kafa karıştırıcı olabilir çünkü kadınların kafasında:

- Adım 1: Sorun Tespit Edildi. (Ama bu sadece yüzeysel değil, altındaki duygusal temeli anlamaya çalışıyoruz.)

- Adım 2: Empati Kurma. (Hayat, bazen bir terapi seansıdır.)

- Adım 3: Konuşarak Sorunu Anlama. (Gerçekten anlamak için 25 dakikalık bir konuşma yapmak gerekebilir.)

- Adım 4: Duygusal Bağ Kurma ve Çözüm Arama. (Hadi, çözüm önemli tabii ama belki bir kahve içtikten sonra daha etkili olabiliriz!)

Kadınlar, ilişkiler ve duygularla daha çok ilgilenir. Bir sorun çıktığında, "Şu an kendini nasıl hissediyorsun?" sorusunu duyduğunuzda, büyük ihtimalle bir empati dalgasına kapıldığınızdan emin olabilirsiniz. Çünkü kadınlar için “davranış tarzı” genellikle duygusal bir bağlantı kurmayı ve insanı anlamayı içerir.

---

[color=]Evet, Ama Bazen Davranış Tarzları Birbirine Karışır![/color]

Şimdi eğlenceli kısmı düşünmeye başlayalım: Erkekler ve kadınlar arasındaki bu davranış tarzları bazen birbirine karışabilir. Bir erkek, kadına empatik bir yaklaşımda bulunmaya çalıştığında “Hadi, çözüm bulalım” demek yerine “Bence şöyle yapmalısın, sonra şunu dene” diyebilir. Kadınlar ise çözüm önerileri yerine bazen "Beni dinle, hissettiğin şeyi anlamam gerek!" diyebilir.

Burada komik olan şey, iki farklı tarzın aynı sorunu çözmeye çalışırken birbirlerini pek anlamamalarıdır. Yani bir erkek "Hadi çözümü bulalım!" diyerek karşınızda çözüm önerileri sunarken, kadınlar “Ama önce neden böyle hissettiğini konuşmamız gerek” diyecektir. İkisi de doğru bir yaklaşım olabilir, ancak hangi durumun hangi tarzı gerektirdiğini anlamak bazen gerçekten zorlayıcı olabilir!

---

[color=]Davranış Tarzınızı Keşfedin: Ama Geriye Bakın, Sadece Birkaç Adım Geri![/color]

Şimdi asıl soruya gelelim: "Peki, senin davranış tarzın ne?" Cevap, bazen hiç de beklediğiniz gibi olmayabilir. Çünkü bir insanın davranış tarzı, sadece bir kez yaşadığı bir deneyime değil, yıllar içinde öğrenilen, çevresel faktörlerin etkisiyle şekillenen bir şeydir. Ve tam bu noktada “kendini keşfetmek” için yapılacak en iyi şey, kendine biraz aralık tanımaktır.

Örneğin, bazı anlarda çözüm odaklı olmak gereklidir (evet, bazen erkekler doğru yoldadır), diğer anlarda ise duygusal bağlar kurmak daha faydalıdır (kadınların empatileri harika olabilir). Her şeyin zamanlaması ve duruma göre şekillenmesi gerekiyor!

---

[color=]Sonuç: Kendi Davranış Tarzınızı Keşfedin ve Paylaşın![/color]

Neyse ki, davranış tarzlarımızın her biri, sadece birer renk paleti gibi, hayatın tüm tatlarını yansıtıyor. Belki bazen çözüm odaklıyız, bazen de biraz daha empatik ve ilişkisel olabiliriz. Sonuçta, "davranış tarzı" kişiliğimizin bir parçasıdır ve ona göre şekillenir. Ama eğlenceli olan şey, her birimizin tarzlarının bir araya geldiği zaman ortaya çıkan renkli, dinamik ve komik karışımlardır!

Şimdi forumda size soruyorum: Sizin davranış tarzınız nedir? Sadece çözüm mü arıyorsunuz, yoksa biraz daha derinlemesine bir bağlantı mı kuruyorsunuz? Cevaplarınızı bekliyorum, çünkü bu konu gerçekten güzel bir tartışmaya dönüşebilir!

Hadi, yorumlarınızı bekliyorum! 😄