Yetenekli Parmaklar Bebek Oyunu 12 & 36 Ay

nil

Member
Yetenekli Parmaklar Bebek Oyunu 12 & 36 Ay


Bebek ve gelişim konusunda en büyük görev ebeveynlere düşmektedir. Bebeğinizle sadece oyun oynamak yetmez, bu oyunları sıklıkla oynamanız gerekmektedir. Bebek oyunu oynamaktan her anne baba zevk almasa da çocuğunuzun zeka gelişiminin neredeyse tamamı bu oyunlara bağlıdır. Bebek oyunlarında sıkça tekrarlayarak oynamak önemlidir. Unutmayın taşı delen suyun kuvveti değil sürekliliğidir. Yetenekli parmaklar bebek oyunu 12 & 36 ay yani 1 – 3 yaş bebek ve gelişim oyunudur. Yetenekli parmaklar bebek oyunu bebeğinizin ellerini tanımasını sağlamasının yanı sıra , hissetme yetisini de geliştirir.

Yetenekli Parmaklar Bebek Oyunu İçin Gerekli Malzemeler :

  • Bebeğinizin dirseğine kadar gelmeyecek derinlikte bir kap yada tepsi.
  • Islak herhangi bir madde. ( Oyun hamuru , yoğurt yada az yağlı makarna olabilir )
Yetenekli Parmaklar Bebek Oyunu Oynanışı :
  • Öncelikle kabın içerisine koyacağınız madde bir yiyecek ise ( makarna gibi ) bebeğinizin yanında pişirin yada siz pişirirken kokusunu alabileceği bir yerde yapın.
  • Yapmış olduğunuz ıslak maddeyi kabınıza yada tepsinin içerisine koyun.
  • Bebeğinizin ellerini kaba sokması için onu yönlendirin ve onunla birlikte bu eğlenceye ortak olarak sizde kaba elinizi daldırın !
  • Kabın içerisindeki maddeyi elinizle sıkarken bebeğiniz ile konuşun. Ona koymuş olduğunuz maddenin ismini sık sık söyleyerek ıslaklığına göre nasıl bir his olduğunu anlatın. ( Ne kadarda sulu gibi kelimeler kullanın )
Bebeğim Ne Öğrendi ?
Bebeklerde dokunarak öğrenme
his kuvvetini artırır. Bu yüzden ona (zararlı maddeler hariç) her şeye dokunabilmesi konusunda izin vermelisiniz. Dokunduğu her maddenin ismini söyleyerek bu maddeleri tanımlamak, ( Bu çok tatlı, bu çok pis gibi ) bebeğinizin öğrenme sürecini ve dokunduğu maddeler hakkındaki bilgisini artırır. Her nesne hakkında çocuğunuza açıklama yapmanız da bebeğinizin öğrenme yetisini artıran faktörlerin başında gelir.
Oyunun En İleri Aşaması
Oyunu farklı bir malzeme ile renklendirebilirsiniz. Mesela küçük bir plastik top yada oyun hamuru ile oynuyorsanız şekil çıkarıcı maddeler kullanarak gelişimi hızlandırabilirsiniz. Maddelere şekil vermek minik sanatçı için sanat hayatına bir başlangıç olabilir. Eğer kalıp içerisindeki nesne gerçek bir börek hamuru ise bir süre sonra hamur içerisine dere otu yada nane gibi baharatlar katabilirsiniz )
Bilmeniz Gerekenler
Özellikle 12 & 24 aylık bebekler eline aldıkları her maddeyi ağızlarına götürmek isterler , eğer götüreceği madde tehlikeli değil ise endişelenmemelisiniz. Fakat onu uyarmalı ve devam etmesi halinde uzun süre oynatmamalısınız. Kalıp içerisinde kullandığınız ıslak maddeyi çocuğunuzun sıkabileceği kıvamda olduğundan emin olun. Onu sıkması için sabır göstermeli ve teşvik etmelisiniz. Bazı çocuklar ıslaklıktan hoşlanmayabilir.
Son olarak eğer bebeğinizin beyin hücreleri yeteri kadar gelişmemiş ise bu tarz bebek oyunlarında zorlanabilir.